Wie ben ik?

Coachen is mijn passie. Ik hou ervan om anderen te helpen met hun persoonlijke groei, want vaak weten we zelf niet welke kwaliteiten en talenten we bezitten en hoe we deze het beste kunnen gebruiken om vooruit te komen in het leven. 

Etty Marti

Ik zal me even voorstellen…

Ik ben Etty en ben in 1967 geboren op Curaçao. In 1988 ben ik naar Nederland gekomen om te studeren. Ik heb mijn diploma doktersassistente behaald en daarna werd ik senior doktersassistente en heb ik 18 jaar gewerkt in een ziekenhuis in Den Haag. Over de jaren heen heb ik mensen begeleid met onder andere studieproblemen, een gebrek aan zelfvertrouwen of het starten als zzp’er.

Vorig jaar is mijn passie vergroot toen een kennis mij vroeg of ik een cursus coaching wilde volgen. Zij zei dat ze kwaliteiten in mij had gezien die goed passen bij een life coach. Dus na wat onderzoek op internet over wat een life coach zijn precies inhoudt, kwam ik tot de conclusie dat dit inderdaad iets is dat heel goed bij mijn persoonlijkheid past. Ik volgde de cursus en heb het certificaat voor Life Coach behaald in 2021.

Toen ik die cursus volgde, kwam ik een keer een artikel tegen die mijn aandacht trok: “Kopzorgen van Caribische Studenten”. Het lezen van dit artikel deed mij terugdenken aan mijn studententijd. Het artikel had het over de moeilijkheden waar Caribische studenten die naar Nederland komen mee te maken krijgen. Dit zijn dingen zoals de taalbarrière, culturele verschillen, heimwee en studieproblemen. Ik herkende mij helemaal in het verhaal en het verbaasde mij dat het nog steeds zo erg is als toen. Nu met al mijn ervaringen die ik heb opgebouwd, wil ik niet aan de zijlijn zitten toekijken en niets doen.

Na het starten van mijn WhatsApp groep “Samen Sterk” waar ik studenten tips en adviezen geef over zelfstandigheid, studievaardigheden en hulp met de Nederlandse taal bied, wil ik nu Caribische studenten gaan coachen. Maar niet alleen studenten. Ook Caribische Nederlanders die in Nederland wonen en wegwijs gemaakt willen worden naar instanties, iemand nodig hebben om te helpen met het maken van een professionele CV of tips voor sollicitatiegesprekken, etc.

Kan jij begeleiding gebruiken om om te gaan met belemmeringen in jouw leven  en wil je werken aan jouw persoonlijke groei? Neem dan contact met mij op en wij zullen samen zoeken naar passende oplossing voor jouw situatie.

"Alle kwaliteiten die ik heb gekregen als kind van God, wil ik gebruiken om mensen te helpen en ondersteunen het beste uit zichzelf te halen."

AANGESLOTEN BIJ

Plan een gratis kennismakingsgesprek in en dan zullen we samen jouw hulpvraag bespreken!